YOUTUBE FRIEZE

Project Team: JohnTaylor Bachman, Can Vu Bui, Lane Rick, and Patrick Proctor  

Frieze is a permanent installation in San Francisco that unites two levels of workspace across an opening in the floorplate. The installation celebrates the architectural gesture with light and views for employees; it provides wayfinding, and creates a new focus and datum in the workspace. To augment the edge condition, each opening is lined with a new Frieze: convex or concave forms alternate with an image-producing digital video array, act as the alternating metope and triglyph elements of the classical order.

Frieze weaves videos and movement into the interstices between space and material, throughout the office. By softening the videos and pairing them with soft fabrics, the installation becomes an architectural element of the office composition.

Photos: Tom Harris





























Mark